Mocca koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Čokoláda hořká
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 170 g Čokoláda na vaření
  • 140 g Vafle čokoládová
  • 350 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Káva instantní
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 847 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 118.6 mg
  • Draslík 150.9 mg
  • Vláknina 8785 mg
  • Vitamín A 8785 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládové vafle rozválíme válečkem, vsypeme do mísy s cukrem, zalijeme rozpuštěným máslem, řádně promícháme. Směs natlačíme do koláčové formy a v lednici necháme ztuhnout.

  • 3

    V míse rozpustíme v horké vodě kávu a odstavíme.

  • 4

    Mísu se 150 ml šlehačky dáme do vodní lázně a zahříváme. Přidáme obě čokolády a necháme rozpustit. Mísu dáme do studené vody, opatrně mícháme až do vychladnutí.

  • 5

    Zbylou šlehačku umixujeme a vmícháme rozpuštěnou kávu. Poté přimícháme vychladlou čokoládovou směs a vlijeme na vychlazené těsto z vaflí. Necháme důkladně vychladit. Podáváme ozdobené pusinkami ze šlehačky a kávovými zrny v čokoládě.

Komentáře k receptu