Šťovíková polévka se sezamem
Suroviny
- 400 g Šťovík
- 100 g Palmová srdíčka - sterilovaná
- 0.25 kávová lžička Kari koření
- 5 ks Datle
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 1 špetka Zázvor mletý
- 5 dl Vývar zeleninový
- 2.5 dl Smetana 12% (konzumní)
- 4 polévková lžíce Sezam - semena
- 4 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3776 kcal
- Sacharidy 956 g
- Tuky 25 g
- Sodík 766 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 953 g
- Cholesterol 27.3 mg
- Draslík 9357.7 mg
- Vláknina 175310 mg
- Vitamín A 175310 mg
- Vitamín B6 3.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 79.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé lístky šťovíku a datle opláchneme a pokrájíme nahrubo. Palmová srdíčka z konzervy pokrájíme nadrobno, posypeme kari kořením a všechny ingredience krátce orestujeme v pánvi wok na sezamovém oleji.
-
2
Po chvíli přilijeme připravený zeleninový vývar a přidáme sůl, pepř, mletý zázvor, hřebíček a vaříme přibližně 10 minut. Ještě přilijeme sladkou smetanu a za stálého míchání dovaříme přibližně 2-4 minuty.
-
3
V druhé pánvi nasucho opražíme dozlatova sezamová semena. Každou porci polévky posypeme lžicí opražených sezamových semínek.