Šťovíková polévka se sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Šťovík
  • 100 g Palmová srdíčka - sterilovaná
  • 0.25 kávová lžička Kari koření
  • 5 ks Datle
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 5 dl Vývar zeleninový
  • 2.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 4 polévková lžíce Sezam - semena
  • 4 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3776 kcal
  • Sacharidy 956 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 766 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 953 g
  • Cholesterol 27.3 mg
  • Draslík 9357.7 mg
  • Vláknina 175310 mg
  • Vitamín A 175310 mg
  • Vitamín B6 3.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 79.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé lístky šťovíku a datle opláchneme a pokrájíme nahrubo. Palmová srdíčka z konzervy pokrájíme nadrobno, posypeme kari kořením a všechny ingredience krátce orestujeme v pánvi wok na sezamovém oleji.

  • 2

    Po chvíli přilijeme připravený zeleninový vývar a přidáme sůl, pepř, mletý zázvor, hřebíček a vaříme přibližně 10 minut. Ještě přilijeme sladkou smetanu a za stálého míchání dovaříme přibližně 2-4 minuty.

  • 3

    V druhé pánvi nasucho opražíme dozlatova sezamová semena. Každou porci polévky posypeme lžicí opražených sezamových semínek.

Komentáře k receptu