Drobenkový smetanový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do perníku
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 šálek Ořechy vlašské
  • 0.666667 šálek Cukr krupice
  • 1.1 šálek Mouka polohrubá
  • 1 šálek Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 123.3 mg
  • Draslík 128.8 mg
  • Vláknina 2489 mg
  • Vitamín A 2489 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve troubu předehřejeme na 180°C, tukem vymažeme hlubší plech na pečení.

  • 2

    V míse promícháme čtvrtinu cukr, skořici, 4 lžíce másla, nadrcené vlašské ořechy a dáme stranou.

  • 3

    V další míse vyšleháme zbylé máslo, zbylý cukr, vejce, přidáme prosetou mouku, jedlou sodu a prášek do pečiva, za stálého míchání přidáváme zakysanou smetanu a důkladně promícháme.

  • 4

    Do připravené formy na pečení nalijeme polovinu hotové směsi a posypeme polovinou ořechové směsi, navrch nalijeme druhou polovinu směsi a posypeme zbylou ořechovou směsí.

  • 5

    Pečeme 65 minut. Servírujeme po vychladnutí.

Komentáře k receptu