Litá vejce Cecília
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 12 g
- Sodík 94 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 256.3 mg
- Draslík 78 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formičky vymažeme máslem, do každé vlijeme lžíci smetany, kterou jsme ochutili několika lžícemi drůbežího vývaru, na ni rozklepneme vejce a formičky vložíme do hrnce s vodou. Vaříme ve vodní lázni jen 3 minuty, aby vejce příliš neztuhlo.
-
2
Vejce vyklopíme, čímž obsah vlastně vylijeme na malý talířek a podáváme s bílým pečivem.