Zelňačka s knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Zelí kysané
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 1 ks Klobása Dunajská
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Houby sušené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 l Voda pitná
  • 5 dkg Máslo čerstvé
  • 5 dkg Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 dkg Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 175 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 81.7 mg
  • Draslík 202.7 mg
  • Vláknina 3132.4 mg
  • Vitamín A 3132.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí zalijeme vroucí vodou a přidáme předem namočené houby.

  • 2

    Jakmile je zelí poloměkké, vmícháme jíšku, nakrájenou klobásu a kysanou smetanu.

  • 3

    Do vroucí polévky vložíme knedlíčky,povaříme.

  • 4

    Příprava knedlíčků: smícháme mouku, vejce, strouhanku, máslo, špetku soli.

Komentáře k receptu