Kedlubnový salát s okurkou
Suroviny
- 150 g Okurka salátová
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Jablka
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 dl Zakysaná smetana
- 0.5 dl Olej olivový extra panenský
- 0.5 kg Kedlubna
- 2 polévková lžíce Křen
- 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 5 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 13 mg
- Draslík 578.8 mg
- Vláknina 9405 mg
- Vitamín A 9405 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechnu zeleninu, kterou potřebujeme k přípravě tohoto salátu omyjeme a oloupeme.
-
2
Připravíme si zálivku:
-
3
V hrnečku rozmícháme 1 dl zakysané smetany s 3 lžícemi octa,
-
4
přilijeme 0,5 dl olivového oleje a osolíme podle chuti.
-
5
Jablka, křen a okurky zbavíme semínek. Kedlubny a jablka nastrouháme na hrubém struhadle, křen nastrouháme na jemném struhadle a vše dáme do mísy. K nastrouhané zelenině přidáme okurku pokrájenou na tenké plátky, papriku nakrájenou na kroužky, posypeme drobně posekaným koprem a zelenou petrželkou.
-
6
Přilijeme zálivku, vše promícháme a dáme vychladit na několik hodin
-
7
do chladničky.