Tvarohové řezy s višněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 250 g Tuk rostlinný
  • 450 g Smetana 12% (konzumní)
  • 500 g Tvaroh jemný
  • 350 g Mouka polohrubá
  • 50 g Čokoláda hořká
  • 400 g Kompot višňový
  • 140 g Cukr moučkový
  • 160 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Rum
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pudinkový prášek - kakaový
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 72.8 mg
  • Draslík 102.2 mg
  • Vláknina 3052.9 mg
  • Vitamín A 3052.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve vyšleháme hustou pěnu z rostlinného tuku, špetky soli, vajec a cukru. Přimícháme rum a čokoládové hoblinky. Poté na pěnu prosejeme směs mouky, kakaového pudinku, kypřicího prášku, kakaa a mleté skořice. Vše opatrně promícháme.

  • 2

    Náplň připravíme tak, že utřeme tvaroh, jeden vanilkový pudink, zakysanou smetanu a 100g cukru.

  • 3

    Višně necháme okapat. Připravíme pudink ze dvou balíčků vanilkového pudinku, ochucený višňovou šťávou a zbytkem cukru. Přimícháme višně.

  • 4

    Troubu předehřejeme na 180C. Hluboký plech vyložíme papírem na pečení, vlijeme polovinu těsta, na ně natřeme pudink s višněmi a poté tvarohovou hmotu. Navrch dáme zbylé těsto po lžičkách, nevytváříme již souvislou vrstvu.

  • 5

    Pečeme 45minut.

  • 6

    Koláč necháme vychladnout, rozkrájíme, posypeme cukrem a podáváme se šlehanou smetanou.

Komentáře k receptu