Tvarohové řezy s višněmi
Suroviny
- 250 g Tuk rostlinný
- 450 g Smetana 12% (konzumní)
- 500 g Tvaroh jemný
- 350 g Mouka polohrubá
- 50 g Čokoláda hořká
- 400 g Kompot višňový
- 140 g Cukr moučkový
- 160 g Cukr krupice
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Rum
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Pudinkový prášek - kakaový
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Kakao - prášek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 18 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 72.8 mg
- Draslík 102.2 mg
- Vláknina 3052.9 mg
- Vitamín A 3052.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve vyšleháme hustou pěnu z rostlinného tuku, špetky soli, vajec a cukru. Přimícháme rum a čokoládové hoblinky. Poté na pěnu prosejeme směs mouky, kakaového pudinku, kypřicího prášku, kakaa a mleté skořice. Vše opatrně promícháme.
-
2
Náplň připravíme tak, že utřeme tvaroh, jeden vanilkový pudink, zakysanou smetanu a 100g cukru.
-
3
Višně necháme okapat. Připravíme pudink ze dvou balíčků vanilkového pudinku, ochucený višňovou šťávou a zbytkem cukru. Přimícháme višně.
-
4
Troubu předehřejeme na 180C. Hluboký plech vyložíme papírem na pečení, vlijeme polovinu těsta, na ně natřeme pudink s višněmi a poté tvarohovou hmotu. Navrch dáme zbylé těsto po lžičkách, nevytváříme již souvislou vrstvu.
-
5
Pečeme 45minut.
-
6
Koláč necháme vychladnout, rozkrájíme, posypeme cukrem a podáváme se šlehanou smetanou.