Fazolová musaka s balkánským sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4091 kcal
- Sacharidy 321 g
- Tuky 231 g
- Sodík 5456 mg
- Bílkoviny 200 g
- Uhlovodany 321 g
- Cholesterol 1798.5 mg
- Draslík 9891.3 mg
- Vláknina 152530 mg
- Vitamín A 152530 mg
- Vitamín B6 3.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 5.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 60.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velkou bílou (máslovou) fazoli si namočíme den předem.
-
2
Druhý den v té samé vodě fazole chvilku povaříme, pak scedíme, znovu zalijeme horkou vodou a uvaříme je doměkka.
-
3
Mezitím si uvaříme 5 vajíček natvrdo (10 minut), oloupeme je, nakrájíme na plátky a odložíme do misky.
-
4
Balkánský sýr Kaškaval si nastrouháme nahrubo a dáme ho do druhé misky.
-
5
Uvařené fazole scedíme, osolíme, opepříme a promícháme.
-
6
Připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme olejem a postupně budeme vrstvit všechny připravené ingredience.
-
7
První vrstva bude z fazolí, na fazole poklademe plátky vajec
-
8
a posypeme sýrem.
-
9
Takto budeme několikrát postupovat, ale poslední vrstva bude fazolová.
-
10
Fazolovou musaku přelijeme zakysanou smetanou s rozšlehaným vajíčkem a dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby.
-
11
Pečeme při 200 °C do zlatohněda.
-
13