Fazolová musaka s balkánským sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 500 g Fazole bílé
  • 250 g Sýr balkánský
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Olej olivový
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4091 kcal
  • Sacharidy 321 g
  • Tuky 231 g
  • Sodík 5456 mg
  • Bílkoviny 200 g
  • Uhlovodany 321 g
  • Cholesterol 1798.5 mg
  • Draslík 9891.3 mg
  • Vláknina 152530 mg
  • Vitamín A 152530 mg
  • Vitamín B6 3.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 60.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velkou bílou (máslovou) fazoli si namočíme den předem.

  • 2

    Druhý den v té samé vodě fazole chvilku povaříme, pak scedíme, znovu zalijeme horkou vodou a uvaříme je doměkka.

  • 3

    Mezitím si uvaříme 5 vajíček natvrdo (10 minut), oloupeme je, nakrájíme na plátky a odložíme do misky.

  • 4

    Balkánský sýr Kaškaval si nastrouháme nahrubo a dáme ho do druhé misky.

  • 5

    Uvařené fazole scedíme, osolíme, opepříme a promícháme.

  • 6

    Připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme olejem a postupně budeme vrstvit všechny připravené ingredience.

  • 7

    První vrstva bude z fazolí, na fazole poklademe plátky vajec

  • 8

    a posypeme sýrem.

  • 9

    Takto budeme několikrát postupovat, ale poslední vrstva bude fazolová.

  • 10

    Fazolovou musaku přelijeme zakysanou smetanou s rozšlehaným vajíčkem a dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby.

  • 11

    Pečeme při 200 °C do zlatohněda.

  • 13

Komentáře k receptu