Polévka pro zdraví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Pórek
  • 600 g Brambory
  • 20 g Šťovík
  • 20 g Kerblík
  • 300 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1500 ml Vývar drůbeží
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1396 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 22 mg
  • Draslík 667.1 mg
  • Vláknina 8566.7 mg
  • Vitamín A 8566.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme pokrájený pórek a krátce orestujeme, přidáme nakrájené brambory, osolíme, zalijeme vývarem a vaříme doměkka, tj. asi 20 minut.

  • 2

    Hrnec odstavíme, přilijeme smetanu a rozmixujeme. Naředíme vývarem na požadovanou hustotu. Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, přisypeme posekaný šťovík a kerblík. Orestujeme a vmícháme do polévky. Podáváme v polévkové míse s bílým pečivem.

Komentáře k receptu