Francouzský citronový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 24 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 231.1 mg
- Draslík 131.5 mg
- Vláknina 6078.1 mg
- Vitamín A 6078.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, másla a cukru připravíme drobenku, přidáme vejce a vypracujeme těsto (můžeme přidat lžíci vody).
-
2
Na pomoučené pracovní desce vyválíme těsto na placku a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Necháme asi 30 minut v chladničce.
-
3
Příprava náplně: Vejce vyšleháme s cukrem a přidáme citronovou šťávu a kůru. Nakonec zašleháme smetanu. Náplň necháme 1 hodinu v chladničce.
-
4
Dno korpusu pokryjeme pečicím papírem, posypeme fazolemi a formu vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi na 10 minut. Potom papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme ještě 5 minut.
-
5
Formu postavíme na plech, na těsto vlijeme náplň a koláč pečeme v troubě při 140 stupních Celsia 30 minut.
-
6
Upečený koláč vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
-
7
Citronový koláč podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem a ozdobený nastrouhanou citronovou kůrou.