Borůvková pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 16 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 280.1 mg
- Draslík 88.1 mg
- Vláknina 4008.7 mg
- Vitamín A 4008.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 84.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky nasypeme do kastrůlku, pokapeme citrónovu šťávou, zalijeme trochou vody a přivedeme k varu.
-
2
Žloutky rozšleháme v mixéru, poté přidáme postupně cukr a šleháme dokud směs nezíská bílou barvu. Přilijeme k borůvkám a za stálého míchání a při nízké teplotě asi 8 minut povaříme.
-
3
Plátky želatiny mezitím namočíme do studené vody a necháme okapat.
-
4
Mísu postavíme na kostky ledu, vlijeme borůvkovou směs, přidáme želatinu a za stálého míchání necháme směs vychladnout.
-
5
Ze smetany vyšleháme šlehačku a tři čtvrtiny z ní vmícháme do borůvkové směsi. Rozetřeme do formy a vložíme asi na půl hodiny do lednice.
-
6
Hotový dezert dozdobíme zbytem šlehačky a ihned podáváme.