Borůvková pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 220 g Cukr krupice
  • 500 g Borůvky
  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 plátek Želatina bílá plátky
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 280.1 mg
  • Draslík 88.1 mg
  • Vláknina 4008.7 mg
  • Vitamín A 4008.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 84.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky nasypeme do kastrůlku, pokapeme citrónovu šťávou, zalijeme trochou vody a přivedeme k varu.

  • 2

    Žloutky rozšleháme v mixéru, poté přidáme postupně cukr a šleháme dokud směs nezíská bílou barvu. Přilijeme k borůvkám a za stálého míchání a při nízké teplotě asi 8 minut povaříme.

  • 3

    Plátky želatiny mezitím namočíme do studené vody a necháme okapat.

  • 4

    Mísu postavíme na kostky ledu, vlijeme borůvkovou směs, přidáme želatinu a za stálého míchání necháme směs vychladnout.

  • 5

    Ze smetany vyšleháme šlehačku a tři čtvrtiny z ní vmícháme do borůvkové směsi. Rozetřeme do formy a vložíme asi na půl hodiny do lednice.

  • 6

    Hotový dezert dozdobíme zbytem šlehačky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu