Musaka z kysaného zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 28 g
- Sodík 644 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 171.1 mg
- Draslík 998.1 mg
- Vláknina 11032.5 mg
- Vitamín A 11032.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme si rýži ve slané vodě do poloměkka, pak rýži scedíme a odložíme na talíř. Pokrájené kysané zelí, pokud je velmi kyselé, propláchneme vodou a orestujeme na rozpáleném oleji (1dl).
-
2
V druhé pánvi na rozpáleném oleji (1dl) orestujeme mleté maso, které osolíme a opepříme.
-
3
Zapékací mísu vymažeme olejem, na dno dáme 1/2 kysaného zelí, na zelí rovnoměrně navrstvíme maso, potom rýži a nakonec kysané zelí.
-
4
Vše přelijeme kysanou smetanou, kterou jsme zředili vodou, a ve které jsme rozšlehali vajíčko se špetkou soli. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 45 minut.
-
5
Upečená musaka má zlatohnědou barvu.
-
6