Rajská polévka z protlaku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 600 g Telecí maso přední
  • 20 g Petržel - nať
  • 100 g Rýžová kaše
  • 200 g Rýže dušená
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1500 ml Voda pitná
  • 150 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 183 mg
  • Draslík 358.2 mg
  • Vláknina 1586.2 mg
  • Vitamín A 1586.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme posekanou cibuli, na kostičky nakrájené maso a necháme pod pokličkou 10 minut podusit.

  • 2

    Přidáme posekanou petrželku, tymián, bobkový list, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Jakmile se polévka začne vařit, přidáme rýžovou kaši, rajský protlak a vaříme na mírném ohni asi 50 minut. Odstavíme a přimícháme smetanu. Do talíře vložíme 1 lžíci vařené rýže a zalijeme horkou polévkou.

Komentáře k receptu