Chřestový krém s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 25 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 8.5 mg
- Vláknina 1250 mg
- Vitamín A 1250 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, scedíme a necháme okapat. Dva kousky chřestu odložíme na později. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme chřest a zprudka opečeme. Přidáme vařenou rýži a spolu dobře rozmixujeme. Naředíme vývarem, přimícháme smetanu a přivedeme k varu. Nevaříme, jen hodně ohřejeme a stáhneme z ohně. Chřest, který jsme si odložili, rozkrájíme na tenké proužky. Do talíře nalijeme krém a na povrchu ozdobíme několika proužky vařeného chřestu.