Chřestový krém s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže dušená
  • 400 g Chřest zelený
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 8.5 mg
  • Vláknina 1250 mg
  • Vitamín A 1250 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, scedíme a necháme okapat. Dva kousky chřestu odložíme na později. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme chřest a zprudka opečeme. Přidáme vařenou rýži a spolu dobře rozmixujeme. Naředíme vývarem, přimícháme smetanu a přivedeme k varu. Nevaříme, jen hodně ohřejeme a stáhneme z ohně. Chřest, který jsme si odložili, rozkrájíme na tenké proužky. Do talíře nalijeme krém a na povrchu ozdobíme několika proužky vařeného chřestu.

Komentáře k receptu