Placka sypaná jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Jahody zahradní
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 1 špetka Sůl
  • 2 šálek Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 762 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 142.3 mg
  • Draslík 368.5 mg
  • Vláknina 9180.1 mg
  • Vitamín A 9180.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech na pečení vymažeme tukem, předehřejeme troubu na 200°C.

  • 2

    V míse promícháme mouku, 1/4 šálku krupicového cukru, sůl a prášek do pečiva. Do směsi postupně přiléváme 1 šálek smetany až do vytvoření žmolků. Těsto spojíme, nehněteme.

  • 3

    Z těsta vytvarujeme válec a z něho krájíme asi 1 cm silné plátky, ty klademe na připravený plech. Pečeme 15 minut dozlatova. Plátky necháme vychladnout. Jednotlivé plátky koláčů potřeme rozmixovanou směsí z rozmačkaných jahod, zbytku cukru a smetany.

  • 4

    Koláčky můžeme ozdobit celou jahodou a mátou.

Komentáře k receptu