Zaječí guláš se zakysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 14 g
- Sodík 942 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 167.9 mg
- Draslík 865.7 mg
- Vláknina 1793.5 mg
- Vitamín A 1793.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.
-
2
V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme uzený bůček pokrájený na kostky a rozpustíme ho. Přidáme cibuli, kterou s bůčkem restujeme dozlatova.
-
3
Poprášíme paprikou, přidáme zaječí maso pokrájené na kousky, rajčatový protlak, osolíme a zalijeme vodou. Dusíme pod pokličkou až do změknutí masa.
-
4
Když je maso měkké, hrnec odstavíme a do guláše přimícháme zakysanou smetanu.