Kuře dušené s kajmakem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kajmak
  • 5 ks Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.5 dl Mléko plnotučné
  • 1.2 kg Kuře
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 783 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1211 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 255 mg
  • Draslík 592.2 mg
  • Vláknina 2262.5 mg
  • Vitamín A 2262.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celé omyté a vykuchané kuře dáme vařit do osolené vody. Vaříme přibližně 1 hodinu doměkka.

  • 2

    Kuře z vody vyjmeme, naporcujeme a vložíme do druhého hrnce, ve kterém jsme rozehřáli kajmak s mlékem a utřeným česnekem se solí (1/2 lžičky soli). Promícháme a dusíme pod pokličkou 20 minut.

Komentáře k receptu