Drůbeží zavářka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Kuřecí maso vařené
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 50 ml Bešamel
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 252.3 mg
  • Draslík 55.6 mg
  • Vláknina 81.2 mg
  • Vitamín A 81.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené kuřecí maso rozemeleme nebo rozmixujeme.

  • 2

    Přidáme vejce a žloutky, přilijeme smetanu a bešamel, ochutíme špetkou soli a mletého muškátového oříšku.

  • 3

    Zavářku nalijeme do vymazaných formiček a vaříme ve vodní lázni 15 minut. Necháme vychladnout a nakrájíme na požadované tvary.

  • 4

    Zavářku povaříme v osolené vroucí vodě jednu minutu.

Komentáře k receptu