Drůbeží zavářka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 9 g
- Sodík 130 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 252.3 mg
- Draslík 55.6 mg
- Vláknina 81.2 mg
- Vitamín A 81.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené kuřecí maso rozemeleme nebo rozmixujeme.
-
2
Přidáme vejce a žloutky, přilijeme smetanu a bešamel, ochutíme špetkou soli a mletého muškátového oříšku.
-
3
Zavářku nalijeme do vymazaných formiček a vaříme ve vodní lázni 15 minut. Necháme vychladnout a nakrájíme na požadované tvary.
-
4
Zavářku povaříme v osolené vroucí vodě jednu minutu.