Polévka ze sušeného ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 126 g
- Tuky 18 g
- Sodík 52 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 125 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 1125.7 mg
- Vláknina 22290 mg
- Vitamín A 22290 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Různé druhy sušeného ovoce opláchneme, dáme do 1 l studené vody a vaříme do změknutí. Ve smetaně rozkvedláme 100 g kukuřičné nebo pšeničné mouky a za stálého míchání přilijeme k měkkému ovoci, chvíli povaříme, přisolíme podle chuti a zamícháme 2 lžíce medu (místo cukru).
-
2
Polévku servírujeme studenou nebo teplou.