Květáková čorba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Květák
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 121 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 561 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 7.2 mg
  • Draslík 775.4 mg
  • Vláknina 10356.8 mg
  • Vitamín A 10356.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 123.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý celý květák uvaříme ve vodě, kterou jsme osolili, přidali pár kapek citronové šťávy a 1/2 lžičky mletého kmínu. Uvařený květák vytáhneme, rozdělíme na jednotlivé růžičky, košťál pokrájíme na kousky a vrátíme zpět do vývaru. Uděláme si z oleje a mouky světlou jíšku, kterou pomalu vmícháme do vařící polévky a vše vaříme ještě 10 minut. Polévku odstavíme, zamícháme do ní sladkou smetanu a podáváme s drobně nakrájenou zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu