Květáková čorba
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 121 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 6 g
- Sodík 561 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 7.2 mg
- Draslík 775.4 mg
- Vláknina 10356.8 mg
- Vitamín A 10356.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 123.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý celý květák uvaříme ve vodě, kterou jsme osolili, přidali pár kapek citronové šťávy a 1/2 lžičky mletého kmínu. Uvařený květák vytáhneme, rozdělíme na jednotlivé růžičky, košťál pokrájíme na kousky a vrátíme zpět do vývaru. Uděláme si z oleje a mouky světlou jíšku, kterou pomalu vmícháme do vařící polévky a vše vaříme ještě 10 minut. Polévku odstavíme, zamícháme do ní sladkou smetanu a podáváme s drobně nakrájenou zelenou petrželkou.