Kynuté rohlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Smetana 16% (pochoutková)
  • 12 dkg Máslo čerstvé
  • 50 dkg Mouka polohrubá
  • 3 dkg Droždí
  • 5 dkg Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 190 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 82.4 mg
  • Draslík 192.3 mg
  • Vláknina 5588.3 mg
  • Vitamín A 5588.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme mouku, máslo, sůl, citronovou kůru a cukr. Přilijeme vykynutý kvásek a přidáváme pouze tolik smetany, aby těsto zůstalo tuhé. Necháme ho v teple vykynout. Pak z těsta krájíme kousky, ze kterých vytvarujeme malé rohlíčky. Na plechu je ještě chvilku necháme vykynout, pomažeme je rozšlehaný žloutkem a v troubě pečeme do zlatova.

Komentáře k receptu