Begova čorba
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 118 g
- Sodík 521 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 425.2 mg
- Draslík 681.6 mg
- Vláknina 9762.5 mg
- Vitamín A 9762.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso ze slepice pokrájíme a dáme vařit do osolené vody společně s kořenovou zeleninou. Zvlášť v menším kastrolu si uvaříme bamju (okra) s rýží. Když je slepice uvařená, přidáme do polévky uvařenou bamju s rýží, dosolíme podle chuti a vaříme ještě 10 minut.
-
2
Poté čorbu ochutíme šťávou z 1 citronu, hrnec s polévkou odstavíme a zamícháme do ní smetanu s rozšlehanými žloutky. Už nevaříme.