Begova čorba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Rýže loupaná
  • 500 g Slepice
  • 50 g Okra - Ibišek jedlý
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.75 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 521 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 425.2 mg
  • Draslík 681.6 mg
  • Vláknina 9762.5 mg
  • Vitamín A 9762.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso ze slepice pokrájíme a dáme vařit do osolené vody společně s kořenovou zeleninou. Zvlášť v menším kastrolu si uvaříme bamju (okra) s rýží. Když je slepice uvařená, přidáme do polévky uvařenou bamju s rýží, dosolíme podle chuti a vaříme ještě 10 minut.

  • 2

    Poté čorbu ochutíme šťávou z 1 citronu, hrnec s polévkou odstavíme a zamícháme do ní smetanu s rozšlehanými žloutky. Už nevaříme.

Komentáře k receptu