Polévka z kysaného zelí se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Zelí kysané
  • 250 g Klobása Dunajská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 9.2 mg
  • Draslík 230.8 mg
  • Vláknina 4675.8 mg
  • Vitamín A 4675.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na části sádla, přidáme papriku, pokrájené zelí, kmín, sůl. Vše zalijeme lakem ze zelí a povaříme.

  • 2

    Na zbytku sádla z mouky uděláme tmavou jíšku, přelijeme vodou a rozmícháme do hladka. Hotovou jíšku přilijeme k zelí a vaříme do té doby, až bude zelí měkké.

  • 3

    Poté polévku zalijeme smetanou.

  • 4

    Klobásu rozkrájenou na kolečka opečeme na pánvi nasucho.

  • 5

    Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách a do každé porce vložíme pár koleček osmahnuté klobásy.

Komentáře k receptu