Polévka z kysaného zelí se smetanou
Suroviny
- 500 g Zelí kysané
- 250 g Klobása Dunajská
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Kmín celý
- 1 l Voda pitná
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 24 g
- Sodík 172 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 9.2 mg
- Draslík 230.8 mg
- Vláknina 4675.8 mg
- Vitamín A 4675.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na části sádla, přidáme papriku, pokrájené zelí, kmín, sůl. Vše zalijeme lakem ze zelí a povaříme.
-
2
Na zbytku sádla z mouky uděláme tmavou jíšku, přelijeme vodou a rozmícháme do hladka. Hotovou jíšku přilijeme k zelí a vaříme do té doby, až bude zelí měkké.
-
3
Poté polévku zalijeme smetanou.
-
4
Klobásu rozkrájenou na kolečka opečeme na pánvi nasucho.
-
5
Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách a do každé porce vložíme pár koleček osmahnuté klobásy.