Sarajevská čorba
Suroviny
- 300 g Telecí plec
- 50 g Okra - Ibišek jedlý
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Citrony
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Petržel kořen
- 5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 35 g
- Sodík 390 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 258.1 mg
- Draslík 402.9 mg
- Vláknina 7453 mg
- Vitamín A 7453 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si telecí maso nakrájené na kousky a nadrobno nakrájenou petržel, mrkev a cibuli. Vše orestujeme v hrnci dozlatova na rozpáleném oleji, poprášíme moukou, promícháme a zalijeme asi 2 l vody, osolíme, opepříme a dále vaříme.
-
2
Během vaření přidáme okru (plody ibišku jedlého), kterou jsme předem uvařili ve vodě.
-
3
Čorbu s okrou vaříme ještě 1 hodinu, potom odstavíme a přidáme pro zjemnění smetanu se žloutky a citronovou šťávu.
-
6
-
7