Sarajevská čorba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Telecí plec
  • 50 g Okra - Ibišek jedlý
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Petržel kořen
  • 5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 390 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 258.1 mg
  • Draslík 402.9 mg
  • Vláknina 7453 mg
  • Vitamín A 7453 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si telecí maso nakrájené na kousky a nadrobno nakrájenou petržel, mrkev a cibuli. Vše orestujeme v hrnci dozlatova na rozpáleném oleji, poprášíme moukou, promícháme a zalijeme asi 2 l vody, osolíme, opepříme a dále vaříme.

  • 2

    Během vaření přidáme okru (plody ibišku jedlého), kterou jsme předem uvařili ve vodě.

  • 3

    Čorbu s okrou vaříme ještě 1 hodinu, potom odstavíme a přidáme pro zjemnění smetanu se žloutky a citronovou šťávu.

  • 6

  • 7

Komentáře k receptu