Masové šátečky se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3295 kcal
  • Sacharidy 205 g
  • Tuky 228 g
  • Sodík 1098 mg
  • Bílkoviny 110 g
  • Uhlovodany 198 g
  • Cholesterol 849.3 mg
  • Draslík 1700.8 mg
  • Vláknina 22689 mg
  • Vitamín A 22689 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 94.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál dáme polohrubou mouku, uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, osolíme. Ze začátku těsto promícháme vidličkou a přiléváme asi 2 dl vody.

  • 2

    Když máme vše spojené, těsto vypracujeme rukama. Mělo by být středně tuhé. Válečkem rozválíme a rádýlkem nakrájíme čtverce asi 5x5 cm velké.

  • 3

    Mleté maso v misce smícháme s drobně nakrájenou cibulí, solí a pepřem. Lžičkou nabíráme maso a poklademe ho do středu čtverečků těsta. Každý čtvereček přeložíme do tvaru šátečku a kraje k sobě dobře přitiskneme.

  • 4

    Šátečky vaříme v osolené vodě asi 5-10 minut. Uvařené šátečky vybereme sítkem z vody a naskládáme do zapékací mísy. Polijeme je rozpuštěným máslem a smetanou, posypeme nadrobno nakrájeným česnekem a dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby asi na 15 minut.

  • 8

Komentáře k receptu