Masové šátečky se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3295 kcal
- Sacharidy 205 g
- Tuky 228 g
- Sodík 1098 mg
- Bílkoviny 110 g
- Uhlovodany 198 g
- Cholesterol 849.3 mg
- Draslík 1700.8 mg
- Vláknina 22689 mg
- Vitamín A 22689 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 94.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál dáme polohrubou mouku, uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, osolíme. Ze začátku těsto promícháme vidličkou a přiléváme asi 2 dl vody.
-
2
Když máme vše spojené, těsto vypracujeme rukama. Mělo by být středně tuhé. Válečkem rozválíme a rádýlkem nakrájíme čtverce asi 5x5 cm velké.
-
3
Mleté maso v misce smícháme s drobně nakrájenou cibulí, solí a pepřem. Lžičkou nabíráme maso a poklademe ho do středu čtverečků těsta. Každý čtvereček přeložíme do tvaru šátečku a kraje k sobě dobře přitiskneme.
-
4
Šátečky vaříme v osolené vodě asi 5-10 minut. Uvařené šátečky vybereme sítkem z vody a naskládáme do zapékací mísy. Polijeme je rozpuštěným máslem a smetanou, posypeme nadrobno nakrájeným česnekem a dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby asi na 15 minut.
-
8