Anglická omáčka s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 700 ml Bešamel
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 759 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 267.6 mg
  • Draslík 354.8 mg
  • Vláknina 759.8 mg
  • Vitamín A 759.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme bešamelovou omáčku, je-li příliš hustá, naředíme ji smetanou.

  • 2

    Horkou bešamelovou omáčku ochutíme pepřem, solí a citronovou šťávou podle chuti. Lze i vynechat. Uvařená, na kostičky nakrájená vejce vmícháme do omáčky a prohřejeme.

  • 3

    Podáváme nejlépe k rybám.

Komentáře k receptu