Slovenská kapustnica

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Zelí kysané
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 150 g Klobása uzená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 hrst Houby sušené
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 32.2 mg
  • Draslík 264.1 mg
  • Vláknina 3161 mg
  • Vitamín A 3161 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí osolíme, přisladíme a okořeníme. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a nálevem ze zelí a spolu s předem namočenými houbami a bobkovým listem uvaříme doměkka.

  • 2

    Polévku zahustíme zakysanou smetanou rozkvedlanou s moukou.

  • 3

    Nakonec do polévky přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a vše jen prohřejeme.

Komentáře k receptu