Opékaná rajčata se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 90 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 314.5 mg
  • Vláknina 3425 mg
  • Vitamín A 3425 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme a příčně rozkrojíme na poloviny.

  • 2

    Na oleji na pánvi zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme nakrájená rajčata, osolíme a zapékáme asi 3 minuty.

  • 3

    Potom rajčata obrátíme, podlijeme smetanou a ještě chvíli opékáme. Pánví občas potřeseme, aby se smetana promíchala s rajčatovou šťávou.

  • 4

    Podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu