Mangoldové řapíky na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 600 g Mangold
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 134 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 26 mg
  • Draslík 577.6 mg
  • Vláknina 4923.8 mg
  • Vitamín A 4923.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.9 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté řapíky mangoldu nakrájíme na delší kousky, vsypeme do hrnce s vařící osolenou vodou a povaříme do poloměkka. Scedíme a necháme okapat. Potom mangold vložíme na rozehřáté máslo, zalijeme smetanou, osolíme a opepříme. Dusíme doměkka a do částečného odpaření smetany. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.

  • 2

    Podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu