Omáčka nejvyššího lovčího

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 g Pepř cayenský
  • 20 g Jíška instantní
  • 100 g Želé rybízové
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 200 ml Ocet vinný červený
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 21.4 mg
  • Draslík 203 mg
  • Vláknina 1486 mg
  • Vitamín A 1486 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vinný ocet, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Část tekutiny se odpaří. Přilijeme oba vývary, přidáme celý pepř a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou a vaříme 15 minut. Omáčku scedíme přes jemné sítko.

  • 2

    Do jiného hrnce dáme rybízové želé a pomalu zahříváme. Postupně vmícháváme metlou smetanu.

  • 3

    Jakmile se želé se smetanou začne vařit, přilijeme omáčku z prvního hrnce a dobře vše promícháme. Přisolíme podle chuti.

  • 4

    Vaříme ještě 5 minut a můžeme podávat.

Komentáře k receptu