Omáčka nejvyššího lovčího
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 10 g
- Sodík 613 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 21.4 mg
- Draslík 203 mg
- Vláknina 1486 mg
- Vitamín A 1486 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vinný ocet, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Část tekutiny se odpaří. Přilijeme oba vývary, přidáme celý pepř a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou a vaříme 15 minut. Omáčku scedíme přes jemné sítko.
-
2
Do jiného hrnce dáme rybízové želé a pomalu zahříváme. Postupně vmícháváme metlou smetanu.
-
3
Jakmile se želé se smetanou začne vařit, přilijeme omáčku z prvního hrnce a dobře vše promícháme. Přisolíme podle chuti.
-
4
Vaříme ještě 5 minut a můžeme podávat.