Kuřecí řízky ve vínové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Šunka dušená
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 135.8 mg
  • Draslík 613.5 mg
  • Vláknina 321.3 mg
  • Vitamín A 321.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a mírně poprášíme moukou. Maso zvolna opečeme na oleji po obou stranách a vyjmeme.

  • 2

    Do výpeku přidáme máslo, víno a 3 lžíce vody. Vše přivedeme k varu, vmícháme smetanu, na plátky nakrájené a na másle osmažené žampiony a šunku. Osolíme, opepříme a krátce podusíme.

  • 3

    Do omáčky vložíme opečené řízky, prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu