Kuřecí řízky ve vínové omáčce
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 20 g Máslo čerstvé
- 50 g Šunka dušená
- 50 g Žampiony čerstvé
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 23 g
- Sodík 370 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 135.8 mg
- Draslík 613.5 mg
- Vláknina 321.3 mg
- Vitamín A 321.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a mírně poprášíme moukou. Maso zvolna opečeme na oleji po obou stranách a vyjmeme.
-
2
Do výpeku přidáme máslo, víno a 3 lžíce vody. Vše přivedeme k varu, vmícháme smetanu, na plátky nakrájené a na másle osmažené žampiony a šunku. Osolíme, opepříme a krátce podusíme.
-
3
Do omáčky vložíme opečené řízky, prohřejeme a podáváme.