Pórkový krém s bramborami a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 15 g
- Sodík 226 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 32 mg
- Draslík 392.7 mg
- Vláknina 5889.8 mg
- Vitamín A 5889.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórky očistíme, omyjeme a odkrojíme zelené části. Povaříme je asi 15 minut. Bílé části pórků nakrájíme na kolečka a podusíme na másle. Až zesklovatí, zalijeme je procezeným vývarem, přidáme oloupané, nadrobno nakrájené brambory, sůl, pepř a masox. Vše uvaříme doměkka.
-
2
Polévku rozmixujeme a znovu ohřejeme se smetanou. Posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.