Hovězí vývar se sýrem a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 6.98 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 667 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 215.9 mg
  • Draslík 185.2 mg
  • Vláknina 1084.5 mg
  • Vitamín A 1084.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu hovězí vývar. Žloutky rozšleháme ve smetaně a vešleháme do polévky. Za stálého míchání krátce prohřejeme, ale nevaříme - žloutky by se srazily.

  • 2

    Polévku rozdělíme do talířů, přidáme plátky rohlíku osmažené na másle a posypeme nastrouhaným sýrem a nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu