Polévka Bonne Femme
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1277 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 41 mg
- Draslík 610 mg
- Vláknina 9889.8 mg
- Vitamín A 9889.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme podélně na plátky. Pórek očistíme, omyjeme a bílou část nakrájíme na jemno.
-
2
V hrnci rozpustíme 50 g másla, přidáme pórek, potom brambory a nakonec vložíme očištěnou, nakrájenou a předem povařenou kořenovou zeleninu. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a vaříme doměkka.
-
3
Nakonec do hotové polévky vmícháme smetanu.
-
4
Podáváme s nudličkami žemle osmaženými na zbylém másle.