Dušená čekanka s kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 18 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 151.8 mg
- Vláknina 3145.8 mg
- Vitamín A 3145.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 76.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté čekanky zbavíme vnějších listů a košťálů. Hlávky podélně rozpůlíme, znovu omyjeme a osušíme.
-
2
V kastrolu rozehřejeme máslo, zalijeme bílým vínem a vložíme rozpůlené čekanky řeznou plochou dolů. Dusíme pod pokličkou asi 2 minuty. Čekanky uvolníme ode dna, snadno se připalují.
-
3
Měkké čekanky vyjmeme a necháme na teplém místě. Do vývaru přilijeme smetanu, přidáme kapary a omáčku osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Krátce povaříme a podáváme spolu s čekankou.