Závitky z vepřového masa ve smetanové omáčce
Suroviny
- 400 g Vepřové maso libové
- 40 g Salám měkký
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Voda pitná
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Hořčice kremžská
- 2 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 29 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 98.7 mg
- Draslík 107.5 mg
- Vláknina 1633.5 mg
- Vitamín A 1633.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2580.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso naklepeme, osolíme a na každý plátek dáme kolečko měkkého salámu, papriky nakrájené na nudličky. Svineme a převážeme nití.
-
2
Posypeme trochou mouky a ze všech stran opečeme na oleji. Poté závitky podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Zalijeme smetanou smíchanou s moukou, hořčicí, citronovou šťávou, cukrem a krátce povaříme.