Dvakrát pečené brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 136 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 7 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 19.4 mg
- Draslík 374.2 mg
- Vláknina 4516.3 mg
- Vitamín A 4516.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čtyři velké brambory dobře omyjeme, celé položíme na plech a dáme péct. Pečeme při vyšší teplotě asi 40 minut.
-
2
Každou bramboru podélně rozřízneme na dvě poloviny. Vnitřní bramborovou hmotu lžičkou vydlabeme tak, aby pod slupkou zbyla půlcentimetrová vrstva. Vydlabanou hmotu vložíme do misky.
-
3
Přilijeme vývar a smetanu, přisypeme posekanou bazalku a prolisovaný česnek. Zakápneme citronovou šťávou. Nezapomeneme osolit a opepřit. Vše dobře promícháme.
-
4
Takto připravenou směsí plníme půlky vydlabaných brambor a pokládáme vedle sebe na plech. Vršek brambor posypeme strouhaným parmezánem a dáme zapéct. Pečeme při vyšších teplotách 15 minut.
-
5
Podáváme jako samostatný chod s čerstvou zeleninou.