Smetanová polévka s řeřichou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Víno bílé
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 175 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 hrst Řeřicha
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 23.5 mg
  • Draslík 199 mg
  • Vláknina 682.8 mg
  • Vitamín A 682.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle, podlijeme vínem a chvíli povaříme.

  • 2

    Potom přilijeme vývar, přivedeme k varu a přidáme část omyté, nakrájené řeřichy. Hrnec s polévkou odstavíme z plotny.

  • 3

    Smetanu rozmícháme se solamylem a vmícháme do polévky. Nakonec přidáme zbylou řeřichu a podle chuti sůl a pepř.

Komentáře k receptu