Houbové lívanečky se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Droždí
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 2 šálek Mouka polohrubá
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 0.5 šálek Kečup
  • 1 hrnek Houby čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 122.6 mg
  • Draslík 371.9 mg
  • Vláknina 5505 mg
  • Vitamín A 5505 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí rozetřeme s cukrem, přilijeme trochu vlažného mléka, přisypeme lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Potom po částech přiléváme osolené mléko s rozšlehaným vejcem a přisypáváme mouku. Nakonec vmícháme očištěné, nakrájené houby, špetku zázvoru a pepř.

  • 2

    Na vymaštěném lívanečníku pečeme lívance po obou stranách dorůžova. Po upečení je ozdobíme kopečkem osolené, ušlehané smetany, kečupem a nasekanou petrželkou.

  • 3

    Podáváme se salátem z rajčat a okurek.

Komentáře k receptu