Houbové lívanečky se šlehačkou
Suroviny
- 30 g Droždí
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 4 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Zázvor mletý
- 2 šálek Mouka polohrubá
- 1 šálek Mléko polotučné
- 0.5 šálek Kečup
- 1 hrnek Houby čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 21 g
- Sodík 488 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 122.6 mg
- Draslík 371.9 mg
- Vláknina 5505 mg
- Vitamín A 5505 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí rozetřeme s cukrem, přilijeme trochu vlažného mléka, přisypeme lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Potom po částech přiléváme osolené mléko s rozšlehaným vejcem a přisypáváme mouku. Nakonec vmícháme očištěné, nakrájené houby, špetku zázvoru a pepř.
-
2
Na vymaštěném lívanečníku pečeme lívance po obou stranách dorůžova. Po upečení je ozdobíme kopečkem osolené, ušlehané smetany, kečupem a nasekanou petrželkou.
-
3
Podáváme se salátem z rajčat a okurek.