Větrníky s tvarohovým krémem
Suroviny
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Sýr Lučina - termizovaný
- 70 g Tuk
- 6 g Petržel - nať
- 6 g Kypřicí prášek do pečiva
- 25 g Maizena - kukuřičný škrob
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 250 ml Voda pitná
- 5 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 984 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 80 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 392.1 mg
- Draslík 262.1 mg
- Vláknina 2591.9 mg
- Vitamín A 2591.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vody, tuku a soli připravíme směs, kterou uvedeme k varu. Postupně vmícháváme mouku smíchanou se škrobem. Těsto mícháme tak dlouho, až se nechytá hrnce.
-
2
Hotové těsto přendáme do misky a smícháme s vejcem a práškem do pečiva. Pomocí plnícího sáčku se širší trubičkou nastříkáme na vymazaný plech širší bochánky, které potřeme vodou. Pečeme při 150 °C cca 15 minut.
-
3
Z tvarohového sýru, šlehačky a rozpuštěné lžíce tuku utřeme krém, který ochutíme červenou paprikou a sekanou petrželí. Osolíme dle chuti.
-
4
Připraveným krémem naplníme upečené větrníky, které jsme rozřízli po délce nožem.