Větrníky s tvarohovým krémem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 70 g Tuk
  • 6 g Petržel - nať
  • 6 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 25 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Voda pitná
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 984 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 392.1 mg
  • Draslík 262.1 mg
  • Vláknina 2591.9 mg
  • Vitamín A 2591.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vody, tuku a soli připravíme směs, kterou uvedeme k varu. Postupně vmícháváme mouku smíchanou se škrobem. Těsto mícháme tak dlouho, až se nechytá hrnce.

  • 2

    Hotové těsto přendáme do misky a smícháme s vejcem a práškem do pečiva. Pomocí plnícího sáčku se širší trubičkou nastříkáme na vymazaný plech širší bochánky, které potřeme vodou. Pečeme při 150 °C cca 15 minut.

  • 3

    Z tvarohového sýru, šlehačky a rozpuštěné lžíce tuku utřeme krém, který ochutíme červenou paprikou a sekanou petrželí. Osolíme dle chuti.

  • 4

    Připraveným krémem naplníme upečené větrníky, které jsme rozřízli po délce nožem.

Komentáře k receptu