Lázeňský guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 17 g
- Sodík 852 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 66.1 mg
- Draslík 278.4 mg
- Vláknina 1674 mg
- Vitamín A 1674 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme na tuku dorůžova, zasypeme mletou paprikou a necháme zpěnit. Přidáme rajčatový protlak, krátce osmahneme, vložíme maso a znovu osmahneme. Zalijeme vlažnou vodou a pod poklicí dusíme do poloměkka.
-
3
Když je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Dusíme tak dlouho, až maso změkne.
-
4
Měkké maso vyjmeme, omáčku přecedíme zpět na maso a zalijeme smetanou.
-
5
Nakonec guláš podle potřeby přisolíme a ještě podusíme.