Krémová rajčatová polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Smetana 12% (konzumní)
  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 198.4 mg
  • Draslík 28.6 mg
  • Vláknina 157.5 mg
  • Vitamín A 157.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krajíce chleba nakrájené na kostky dáme péct na 15 min. do předehřáté trouby.

  • 2

    Mouku smícháme se smetanou, přidáme rajčatový protlak, tři hrnky vody a špetku soli.

  • 3

    Polévku povaříme.

  • 4

    Žloutky smícháme s máslem v jiném hrnci, pak přes ně vylijeme horkou polévku.

  • 5

    Promícháme a přidáme hrst nadrobno nasekané petrželové natě.

Komentáře k receptu