Žampionová krémová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 27 g
- Sodík 344 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 76.2 mg
- Draslík 249.8 mg
- Vláknina 1613.8 mg
- Vitamín A 1613.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme žampiony a opékáme na silném ohni za občasného míchání do změknutí. Poté oheň zmírníme, zaprášíme moukou a opékáme další 2 minuty. Vlijeme vývar a smetanu, mícháme, a jakmile se omáčka začne vařit, odstavíme ji. Vsypeme strouhaný sýr a nakonec okořeníme solí a pepřem.
-
2
Omáčku podáváme horkou.