Karlovarský hovězí guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1142 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 221.6 mg
- Draslík 405.9 mg
- Vláknina 2432 mg
- Vitamín A 2432 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky.
-
2
Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme, zpěníme ji na tuku a přidáme mletou papriku. V tomto základu podusíme nakájené maso. Přilijeme trochu vývaru, osolíme a maso podusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme teplým vývarem.
-
3
Měkké maso vyjmeme a přendáme do kastrolu. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažným vývarem a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání povaříme.
-
4
Před koncem varu přilijeme smetanu, převaříme a omáčku procedíme hustým cedníkem zpět na maso.
-
5
Příprava máslových noků: Mléko svaříme se solí a tukem, za stálého míchání přidáme prosátou mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto nebude lepit na okraje nádoby.
-
6
Do prochladlého těsta postupně vmícháme celá vejce a žloutky. Lžící tvarujeme noky a vaříme je 3-4 minuty v osolené vodě.
-
7
Uvařené noky cedníkem vyjmeme, propláchneme ve studené vodě, necháme okapat a zalijeme trochou hovězího vývaru.
-
8
Při podávání noky vložíme přímo do guláše.