Vařené koláčky z hovězího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 40 g Rýže loupaná
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1155 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 186.3 mg
  • Draslík 1088.7 mg
  • Vláknina 2061.8 mg
  • Vitamín A 2061.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 79.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso umeleme, oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme. Třetinu cibule přidáme k masu, dále přimícháme rýži, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Z masového těsta na pomoučeném vále tvarujeme kuličky o průměru asi 4cm.

  • 3

    Vývar přivedeme k varu, vsypeme zbylou cibuli a uvaříme ji téměř doměkka. Potom do vývaru vložíme koláčky a vaříme, až se vývar změní na šťávu.

  • 4

    V pánvi rozpálíme máslo, přidáme mletou papriku a rajčatový protlak, promícháme a vlijeme na koláčky. Ještě chvíli povaříme.

  • 5

    Na talířích koláčky polijeme šťávou a trochou smetany.

Komentáře k receptu