Vařené koláčky z hovězího masa
Suroviny
- 150 g Cibule
- 500 g Hovězí maso zadní
- 40 g Rýže loupaná
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Vývar z hovězích kostí
- 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1155 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 186.3 mg
- Draslík 1088.7 mg
- Vláknina 2061.8 mg
- Vitamín A 2061.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 79.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso umeleme, oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme. Třetinu cibule přidáme k masu, dále přimícháme rýži, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
-
2
Z masového těsta na pomoučeném vále tvarujeme kuličky o průměru asi 4cm.
-
3
Vývar přivedeme k varu, vsypeme zbylou cibuli a uvaříme ji téměř doměkka. Potom do vývaru vložíme koláčky a vaříme, až se vývar změní na šťávu.
-
4
V pánvi rozpálíme máslo, přidáme mletou papriku a rajčatový protlak, promícháme a vlijeme na koláčky. Ještě chvíli povaříme.
-
5
Na talířích koláčky polijeme šťávou a trochou smetany.