Jelení kýta dušená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 892 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 39 g
- Sodík 2675 mg
- Bílkoviny 118 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 340.2 mg
- Draslík 1764 mg
- Vláknina 2289.8 mg
- Vitamín A 2289.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji, podlijeme trochou vývaru.
-
2
Následně kýtu obalíme špekem, přikryjeme pokličkou a necháme dusit doměkka. (Přibližně 20 minut)
-
3
Poté maso vyjmeme a do šťávy přilijeme zbytek vývaru, necháme projít varem.
-
4
Přilijeme smetanu a ochutíme.