Jelení kýta dušená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 1500 g Jelení kýta
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 892 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 2675 mg
  • Bílkoviny 118 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 340.2 mg
  • Draslík 1764 mg
  • Vláknina 2289.8 mg
  • Vitamín A 2289.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji, podlijeme trochou vývaru.

  • 2

    Následně kýtu obalíme špekem, přikryjeme pokličkou a necháme dusit doměkka. (Přibližně 20 minut)

  • 3

    Poté maso vyjmeme a do šťávy přilijeme zbytek vývaru, necháme projít varem.

  • 4

    Přilijeme smetanu a ochutíme.

Komentáře k receptu