Jelení kýta s brusinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Zvěřinový vývar
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Mrkev kořen
  • 0.5 hrst Brusinky
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 špetka Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Víno červené
  • 1 kg Jelení kýta
  • 1 balení Protlak rajčatový
  • 0.03 šálek Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Hladká mouka pšeničná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 912 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 457 g
  • Sodík 1203 mg
  • Bílkoviny 79 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 251.1 mg
  • Draslík 1414.9 mg
  • Vláknina 14002.9 mg
  • Vitamín A 14002.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu rozehřejeme na 220°C. Maso osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji zprudka opečeme. Následně vložíme do pekáče a pečeme 30 minut.

  • 2

    Cibuli, mrkev a petržel nakrájíme, přidáme tymián, bobkový list a rajčatový protlak. Tuto směs přidáme k masu.

  • 3

    Po opečení zeleniny zalijeme červeným vínem, přikryjme pokličkou a necháme péct další hodinu.

  • 4

    Vypečenou šťávu zalijeme zvěřinovým vývarem, zahustíme moukou a propasírujeme.

  • 5

    Maso potřeme medem a necháme ještě pár minut péct.

  • 6

    Smetanu ušleháme a vmícháme do ní brusinky, vzniklou brusinkovou pěnu podáváme k masu.

Komentáře k receptu