Zajíc se smetanou
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 300 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 700 ml Mléko - podmáslí
- 600 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cibule
- 1 ks Petržel kořen
- 3 ks Mrkev kořen
- 0.25 ks Celer bulvový
- 1 hrst Houby sušené
- 2 kg Zaječí maso
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 836 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 244 g
- Sodík 473 mg
- Bílkoviny 97 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 378 mg
- Draslík 1842.9 mg
- Vláknina 10323.2 mg
- Vitamín A 10323.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zajíce necháme 1 den marinovat v podmáslí. Sušené houby si namočíme ve 2 dl vody. Zeleninu nakrájíme na kostičky, vše vložíme do pekáčku a necháme několik hodin odpočinout.
-
2
Troubu předehřejeme na 200 °C. Zeleninu odebereme, následně maso osolíme a opepříme, posypeme kousky másla, přidáme houby a zeleninu. Přikryjeme a necháme péct 1 hodinu. (Průběžně podléváme.)
-
3
Poté si smícháme smetanou s moukou, přilijeme a necháme péct dalších 15 minut.