Králík na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 814 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 44 g
- Sodík 886 mg
- Bílkoviny 81 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 266 mg
- Draslík 1073.1 mg
- Vláknina 2412.9 mg
- Vitamín A 2412.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si králičí maso a nahrubo nakrájenou cibuli. Do hrnce nalijeme víno a polovinu vývaru, necháme přijít k varu, následně vložíme maso a cibuli. Dochutíme solí a pepřem.
-
2
Přikryjeme pokličkou a necháme dusit asi hodinu. Poté maso vyndáme a uložíme na teplé místo. Zbylou šťávu přecedíme a přilijeme druhou polovinu vývaru a necháme probublávat.
-
3
Máslo smícháme s moukou a přidáme do šťávy. Necháme povařit a nakonec přidáme česnek a zakysanou smetanu.