Králík na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Česnek
  • 125 ml Víno bílé
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Králík
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 814 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 886 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 266 mg
  • Draslík 1073.1 mg
  • Vláknina 2412.9 mg
  • Vitamín A 2412.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si králičí maso a nahrubo nakrájenou cibuli. Do hrnce nalijeme víno a polovinu vývaru, necháme přijít k varu, následně vložíme maso a cibuli. Dochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Přikryjeme pokličkou a necháme dusit asi hodinu. Poté maso vyndáme a uložíme na teplé místo. Zbylou šťávu přecedíme a přilijeme druhou polovinu vývaru a necháme probublávat.

  • 3

    Máslo smícháme s moukou a přidáme do šťávy. Necháme povařit a nakonec přidáme česnek a zakysanou smetanu.

Komentáře k receptu