Roláda s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 26 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 164 mg
- Draslík 303.8 mg
- Vláknina 7890.4 mg
- Vitamín A 7890.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme piškotové těsto. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky s cukrem a citronovou šťávou vyšleháme do tuhého sněhu. Poté přidáme žloutky a na závěr opatrně vmícháme kakao.
-
2
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme. Pečeme v troubě předehřáté na 180C asi 12minut. Hotový piškot necháme vychladnout.
-
3
Připravíme náplň. Nastrouháme čokoládu a zalijeme ji horkou, svařenou smetanou ke šlehání. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká konzistence. Tři čtvrtiny čokoládové směsi rozetřeme na piškotové těsto. Uhladíme, srolujeme a vložíme na 20-30minut do lednice. Poté potřeme roládu zbytkem čokoládové směsi, vidličkou vytvoříme ornamenty a posypeme zdobením.